TILBAKEMELDING INNEN 48 TIMER

- Lær å håndtere usikkerhet med trygghet og effektiv ledelse

Ole Andre Bråten presenterer i sin anerkjente krisehåndbok hvordan kritiske hendelser i en organisasjon kan håndteres på best mulig måte – fra risikovurdering til oppfølging av ansatte, media og interessenter etter krisen.

Håndbok i krisehåndtering (andre utgave utgitt i 2022) gir praktiske verktøy for å ta gode beslutninger under press, utvikle effektive team med høy grad av psykologisk trygghet, og bruke riktige ledelsesstrategier før, under og etter kriser.

Boken gir deg:

  • Innsikt i psykologiske reaksjoner ved kriser.
  • Verktøy for effektiv kriseledelse som kan anvendes i mange typer kriser som kan ramme en virksomhet.
  • Praktiske råd for å håndtere både akutte og langvarige kriser.
  • En solid innføring i hvordan bygge robuste organisasjoner som er forberedt på morgendagens utfordringer.

Boken fungerer som et sentralt oppslagsverk for ledere som ønsker å styrke sin kriseberedskap og trygghet i krevende situasjoner. Den er tilgjengelig fysisk og digitalt. 

Les mer hos forlaget

Ukeavisen Ledelse

" Ingen ledere kan utøve god kriseledelse uten å ha følt på
 den høye temperaturen som oppstår i en reell krisesituasjon. Derfor er mental trening viktig, ifølge kriseekspert. Bråten har skrevet boken “Håndbok i krisehåndtering”, og påpeker der viktigheten av å ha en god situasjonsforståelse."

Personal og Ledelse

"Skap en kultur for krisehåndtering. Kriser skjer når du minst venter det. Da må du an en organisasjon som er klar til å mobilisere. Derfor handler krisehåndtering først og fremst om god ledelse." 

Fagbladet Sikkerhet

“«Håndbok i krisehåndtering av Ole Andre Bråten gir en god beskrivelse av hva som menes med en krise og hva det innebærer å bli utsatt for denne. [...] Boken anbefales for alle som jobber med krisehåndtering, både i nødetatene og privat/offentlig sektor for øvrig, enten det er på taktisk, operasjonelt eller strategisk nivå.»”

- Sikre deg boken som gir verktøyene du trenger for å håndtere morgendagens kriser

Boken gir innsikt i psykologiske reaksjoner under press, stressmestring, og hvordan lede gjennom komplekse kriser.

Ole Andre Bråten tar deg gjennom sentrale temaer som:

  • Faser i krisehåndtering
  • Prinsipper for kriseledelse
  • Beredskap og samfunnssikkerhet
  • Krisehåndtering og kommunikasjon
  • Praktisk krise- og beredskapsledelse
  • Trening av krise- og beredskapsteam
  • Stabsmetodikk og krisehåndtering for ledere
  • Krisehåndtering i et organisasjonsperspektiv
  • Planlegging, gjennomføring og evaluering av øvelser

Håndbok i krisehåndtering gir deg verktøyene du trenger for å fatte gode beslutninger før, under og etter kriser.

Boken er skrevet av Ole Andre Bråten for ledere i både næringsliv og offentlig sektor, og har i en årrekke vært benyttet innen studier i beredskap og kriseledelse. Andre utgave presenterer utvidede krisescenarioer og strategier for håndtering av langvarige kriser.


Vurderingseksemplar for ansatte innen høgskole- og universitet 


Kjøp hos Ark / Bestill fra Cappelen Damm / Les mer hos Norli

Ønsker du praktisk innsikt og verktøy fra boken formidlet gjennom et foredrag tilpasset din virksomhet?

Hvordan håndtere de økte sikkerhetsutfordringene i arbeidslivet?

For å møte øke sikkerhetsutfordringer i arbeidslivet har Ole Andre Bråten utviklet en serie praktiske håndbøker som fokuserer på å forebygge og håndtere vold, trusler og trakassering i sektorer hvor ansatte står i direkte kontakt med krevende situasjoner. 

Bøkene er utformet for ansatte i justissektoren, helse- og sosialsektoren, samt oppvekst- og utdanningssektoren – og tilbyr forskningsbaserte verktøy og konkrete strategier for å øke sikkerheten, styrke håndteringsevnen og fremme et trygt arbeidsmiljø.

I et mer polarisert samfunn reduseres tilliten til myndigheter og offentlig sektor. Økt kompetanse i møte med motstand blir derfor av stor betydning - noe som er et gjennomgående tema i bøkene. 

Disse håndbøkene fungerer som praktiske guider for ledere, ansatte og tillitsvalgte, og gir innsikt i hvordan man kan møte morgendagens utfordringer med robusthet og tydelig lederskap.

Politiet og andre ansatte i justissektoren er på jobb for å ivareta vår felles trygghet og sikkerhet. Samtidig møter både de og samfunnet en mer krevende kriminalitetsutvikling. 

I Håndbok i konflikthåndtering for ansatte i justissektoren ser Bråten nærmere på risikovurdering og beslutningstaking i første linje - tema som opptar stadig flere. 

Boken er en videreføring av Bråtens håndbok i konflikthåndtering han utvikling i tett samarbeid med Politihøgskolen i 2008 - med fokus på en mer krevende arbeidshverdag. Den er skrevet for studenter og ansatte i politiet, kriminalomsorgen og tollvesenet, militærpoliti og militære vakter samt for vektere, ordensvakter og andre med sikkerhetsoppgaver - både privat og offentlig.

Boken er også meget aktuell for yrkesgrupper med kontroll og tilsynsoppgaver, og for alle som ønsker innsikt i den krevende hverdagen som i stadig større grad møter ansatte i første linje.

Les mer hos forlaget og styrk din forståelse av risikovurdering i særlig krevende arbeidssituasjoner

- Denne boka er et godt litterært tilskudd for å forebygge hendelser og innfri arbeidsmiljølovens krav til et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Innholdet er faglig og forskningsmessig solid fundert.

 Arbeidstilsynet melder om økning i innrapporterte volds- og trusselhendelser. Ansatte har over dobbelt så stor risiko for å bli utsatt for vold og trusler innen helse- og sosialsektoren, målt opp mot andre yrkesgrupper. Særlig er vernepleiere, sosialarbeidere, pleie- og omsorgsarbeidere og sykepleiere utsatte.

Jeg skulle ønske boken ble pensum for alle studenter innen helse- og sosialfaglige studieretninger. Og dersom du jobber som sykepleier i et risikoutsatt felt, vil jeg anbefale at du leser den som en håndbok. Selv de som ha lang erfaring og mye kunnskap fra før, vil kunne lære noe nytt.  

Sykepleien, Sykepleierforbundet

Vold, trusler og trakassering oppleves av mange som arbeider i helse- og sosialsektoren, og er et problem som går ut over helsen, arbeidsmiljøet og sikkerheten til dem som rammes.

I sikkerhetshåndboken skrevet sammen med Anette Falkum (tidligere leder ved Oslo Universitetssykehus) legger Bråten vekt på praktisk risikovurdering og effektive metoder for å øke sikkerheten ved arbeid både på egen arbeidsplass, på offentlig sted og ved alle former for arbeid i andres hjem.

Boken har vært pensum på studier for alle deler av helse og sosialsektoren. Den tilbyr nye forskningsbaserte strategier, verktøy og metoder for forebygging av vold og trussel om vold. 

Håndboken er aktuell for både ansatte og studenter, men er nyttig lesning for både verneombud, tillitsvalgte og andre ansatte med oppgaver innen HR, HMS og faglig kvalitet og utvikling.

Forebygg vold og trusler på arbeidsplassen med praktiske verktøy fra denne håndboken

- Den norske skolen er ingen enkel arbeidsplass, verken for lærere, andre ansatte eller elever. Meldinger om vold og mobbing øker i omfang, med et stadig alvorligere innhold.

For å avhjelpe denne situasjonen har volds- og mobbingsproblematikken kommet inn i lærerutdanninga; det arrangeres kurs og seminarer, avvikles kampanjer, opprettes ombud, det skrives rapporter og det utgis bøker.

Håndbok i konflikthåndtering i oppvekst- og utdanningssektoren av Ole Andre Bråten og Anette Falkum er en slik bok, beregnet på dem som står i førstelinjetjenesten i skole, barnehage og andre sosial institusjoner, der risikoen for å komme i en konfliktsituasjon er stor.

De råd som Bråten og Falkum gir om konflikthåndtering, blir ikke tilfeldig kastet frem, men kommer som resultat av deres innsikt i så vel konflikt- og kommunikasjonsteori som hverdagens utfordringer i oppvekst- og utdanningsinstitusjoner.

Bare det gjør at denne håndboka fortjener å bli brukt, og ikke forsvinne i mengden av litteratur om vold og mobbing i skole og arbeidsliv. 

Bedre skole, Utdanningsforbundet

Ungdomskriminaliteten øker. Vold og trusler er et samfunnsproblem som i økende grad berører oppvekst- og utdanningssektoren.

I sikkerhetshåndboken tilfører Bråten kompetanse i å forebygge faresituasjoner, og presenterer forskningsbaserte teknikker for konflikthåndtering som kan brukes i et bredt spekter av situasjoner - spesielt for ansatte som jobber med barn og unge.

Boken presenterer også metoder for praktisk trening, slik at de ansatte kan øve på ferdighetene de har lært. Boken presenterer et nytt perspektiv på hvordan vi sammen kan skape trygge oppvekst- og læringsarenaer. 

Håndboken tilfører praktiske råd for alle som har sitt virke på skoler og i barnehager, og for studenter på vei inn i disse viktige yrkene. Boken er også svært aktuell for ledere, ansatte med oppgaver innen HR og HMS, tillitsvalgte og verneombud.

Lær hvordan du kan skape trygge oppvekst- og læringsarenaer gjennom god konflikthåndtering

Er du interessert i foredrag basert på temaene i Bråtens håndbøker?

 

Ta kontakt for skreddersydde løsninger som møter din virksomhets behov